Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

vtwonen Woudenberg - Energie Kozijn schuifpui - bespaar energie in huis

Bespaar energie in huis met een Energie Kozijn van Select Windows

In dit blog ontdekt u hoe kunststof kozijnen bijdragen aan een duurzame toekomst en aan energie besparen in huis. Bijvoorbeeld met een innovatief Energie Kozijn van Select Windows dat maar liefst 40% beter isoleert dan een traditioneel kunststof kozijn. Het Energie Kozijn heeft een extreem lage U-Window waarde, wat zorgt voor comfort in huis en besparing op uw energierekening. Lees verder en bespaar energie in huis.

Energie Kozijn: hét kozijn van de toekomst

Wilt u echt zuinig omgaan met energie? Dan is het tijd om uw woning te verduurzamen. En dat begint bij isoleren. Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met dubbel glas bieden al veel isolatie, maar het kan nóg beter met een Select Windows Energie Kozijn. Het Energie Kozijn isoleert 40% beter dan de huidige generatie kunststof kozijnen. Dit komt door een uniek 7-kamer isolatiesysteem in de profielen van het kozijn. Samen met triple isolatieglas zorgt dat voor een extreem lage U-Window waarde. Kort gezegd betekent dit dat er weinig warmte per vierkante meter via het glas en het kozijn verloren gaat.

Passief bouwen en energieneutraal wonen

Met de U-waarde als hierboven beschreven, krijgt u een indicatie van de warmte die door het glas verloren gaat. Bij een lager getal, gaat er minder warmte verloren door uw ramen. Met een U-Window waarde van 0,88 W/m2K is het Energie Kozijn het best isolerende kozijn op de markt. Het valt onder een ‘passief kozijn’, ideaal voor wie energiezuinig of zelfs energieneutraal wilt bouwen. Ter vergelijking: bij een houten kozijn met enkel glas is de U-Window waarde 4,7 W/m2K en bij een houten kozijn met dubbel glas is dat 2,8 W/m2K. Alles en meer over de U-waarde van kozijnen leest u hier.

Passend bij de stijl van uw woning

Het toekomstbestendige Energie Kozijn is beschikbaar in verschillende profielen voor ieders wens. Kies voor een Hollandse Hoek (rechte verbinding) voor een robuuste uitstraling of ga voor een elegante look met het Hollands Facet (15 graden aflopend). Met 150 kleuren in een houtnerf, mat, metallic of LIGNA structuur is er altijd een kozijn, raam, deur en schuifpui die bij uw smaak en woningstijl past. Al onze kunststof kozijnen worden gemaakt op basis van de beste kwaliteit Schüco profielen in de Nederlandse fabriek van Select Windows.

Voordelen Energie Kozijn

We zetten alle voordelen van het Energie Kozijn nog even voor u op een rijtje:

  • Zeer lage U-Window waarde (0,88 W/m2)
  • Sterk isolerend
  • Energiebesparend
  • Identiek aan hout, maar onderhoudsarm (nooit meer schilderen!)
  • Mogelijkheid voor subsidie
  • Verhoogde woningwaarde

Isolatiewaarde voordeur

Naast de keuze voor een Energie Kozijn, is een kunststof voordeur in de stijl van uw woning een slimme keuze. Bij het kiezen van een voordeur is uw smaak en woningstijl belangrijk. Maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden, zoals de isolatiewaarde. Gelukkig zit u met een kunststof voordeur helemaal goed. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden, waardoor de deur niet krimpt of uitzet door warmte of vocht. Hierdoor sluit uw deur de woning hermetisch af, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Bijkomend voordeel: u hoeft uw voordeur, in combinatie met kunststof kozijnen, nooit meer te schilderen; af en toe schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.

Bespaar energie in huis met kunststof kozijnen?

Wilt u meer informatie over energie besparen in huis met kunststof kozijnen? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom op de Hoorn 33 in Ede. We bespreken graag alle mogelijkheden met u. Na een adviesgesprek stellen wij gratis en vrijblijvend een offerte op maat voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Kies voor duurzaamheid en geniet van een lagere energierekening met het Energie Kozijn van Kozijncenter Ede.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.