Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede - tips Kunststof kozijnen schoonmaken

Hoe onderhoudsarm zijn kunststof kozijnen? Tips voor het schoonmaken van kunststof kozijnen

Het idee dat u uw kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpui nooit meer hoeft te schilderen, is geweldig. De hamvraag is: welke inspanningen zijn wél nodig als u kiest voor onderhoudsarme kozijnen?

Kunststof kozijnen schoonmaken

Onderhoudsarm wil niet zeggen dat u helemaal niets meer hoeft te doen. Anders hadden we onze kozijnen wel onderhoudsvrij genoemd. Voor het behoud van uw kozijnen is het verstandig dat u uw kunststof kozijnen af en toe schoonmaakt met een vochtige doek. Gewoon met water of eventueel een huishoudsopje. Dat kan in één moeite door als u de ramen zeemt. Het is verstandig om vogelpoep niet te lang te laten zitten, want dan krijgt u de witte smurrie er lastig af. Net als op uw auto het geval kan zijn. Gebruik nooit een schuurspons of bijtende en schurende middelen op uw onderhoudsarme kozijnen. Vertel dit ook aan uw glazenwasser, als u deze heeft. Zit er iets op de kozijnen dat u er niet met een beetje Dreft afkrijgt, neem dan contact met ons op.

Gebruik autowas voor extra glans

Omdat hout onderhevig is aan wind, kou, warmte en vocht, werken houten kozijnen. Ze gaan kieren en klemmen. In de loop van de tijd, wordt bovendien de kleur valer. De kleur en de structuur van onderhoudsarme kozijnen daarentegen blijft altijd hetzelfde. Na 30 jaar lijkt het of u de kozijnen net geschilderd heeft. Wilt u de kozijnen langere tijd écht laten glimmen, kunt u autowas gebruiken. Hierdoor hecht eventuele vuiligheid niet aan uw kozijnen.

Ventilatieroosters schoonzuigen met stofzuiger

Onze kunststof draaikiepramen draaien altijd naar binnen. U kunt dus gewoon vanuit de woning uw ramen lappen. Onderhoudsarme kozijnen isoleren zeer goed. Hierdoor is het belangrijk dat u ook ventileert. Bijvoorbeeld met een ventilatierooster boven het raam. Deze maakt u schoon door de stofzuigermond ertegenaan te zetten.

Hang- en sluitwerk onderhoudsarme kozijnen controleren

Onze onderhoudsarme kozijnen maken we op basis van Schüco profielen die in de Select Windows fabriek rondom versterkt worden met staal. Dit zorgt ervoor dat inbrekers er niet doorheen komen. Al onze kozijnen zijn standaard voorzien van SKG**-beslag. Stuk voor stuk voldoen ze aan de strengste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Controleer af en toe het hang- en sluitwerk. De scharnieren kunt u eens per jaar inspuiten met WD40 zodat alles soepel blijft lopen. Niet met olie, want dat trekt juist vuil aan.

Meer informatie over onderhoudsarme kozijnen

Heeft u vragen over kunststof kozijnen schoonmaken of juist over prijzen van onze ramen, deuren of schuifpuien? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom aan de Hoorn 33 in Ede.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.