Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede Kunststof kozijnen en garagedeuren - isoleren en ventileren onlosmakelijk met elkaar verbonden

De juiste balans tussen isoleren en ventileren

We isoleren onze woningen momenteel massaal. We proberen tocht en andere ongewenste luchtstromingen terug te dringen door naden en kieren waar mogelijk op te vullen. We doen er alles aan om zaken luchtdicht af te sluiten. Natuurlijk willen we geen energielekken, maar iedereen heeft toch af en toe frisse lucht nodig? Isoleren en ventileren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  

Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen isoleren en ventileren. Hoe beter u uw woning isoleert met bijvoorbeeld kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, hoe meer u zult moeten ventileren. Balans is belangrijk, want te weinig ventileren vraagt om vochtproblemen in uw woning, te veel ventilatie zorgt voor energieverlies.

Energiezuinig ventileren

Vroeger was er natuurlijke ventilatie. De lucht van buiten kwam via de kieren van de houten kozijnen naar binnen. Met veel tocht en een hoge energierekening tot gevolg. Kunststof kozijnen isoleren als de beste. Om altijd een gezonde luchtstroom te garanderen, plaatst Kozijncenter Ede ventilatieroosters boven de onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien die we in de fabriek van Select Windows op basis van Schüco profielen laten maken. Zo is een aanvoer van schone lucht gegarandeerd zonder dat dit te veel energie kost.

Vier ventilatiestanden op draaikiepraam

Een raam openzetten kan ook, maar dat doen we over het algemeen vaak maar even. Bovendien is dit inbraakgevoelig. Kozijncenter Ede heeft op z’n draaikiepramen standaard vier ventilatie kiepstanden. Kiest u voor het zogenaamde PADK beslag, dan komt het raam in z’n geheel 6 millimeter naar binnen waardoor rondom ventilatieruimte ontstaat. Met dit parallelle ventilatiebeslag ventileert u volledig volgens de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zelfs veilig als u op vakantie bent.

Raam openzetten voor frisse lucht

In de herfst en de winter zijn de ventilatieproblemen binnenshuis vaak het grootst. De verwarming gaat aan en de ramen en deuren gaan potdicht. Een situatie waar stof en huisstofmijt zeer goed in gedijt. Af en toe een raam openzetten helpt wel, maar beter is om een continue luchtstroom te realiseren. Met bijvoorbeeld een ventilatierooster.

(Mechanische) ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Omdat woningen na de jaren ’70 zo goed geïsoleerd werden, is mechanische ventilatie bedacht. Deze voert vieze binnenlucht af en haalt via luchtroosters schone lucht naar binnen. We zien ook vaak warmte-terugwinsystemen. Dit is mechanische ventilatie die zowel binnenlucht afvoert als buitenlucht aanvoert. Dit systeem onttrekt de warmte aan de binnenlucht die wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruikt om de woning op te warmen (of warm te houden).

Isoleren en ventileren; onlosmakelijk met elkaar verbonden

Kozijncenter Ede bespreekt graag samen met u waar u uw binnenklimaat kunt verbeteren. Slechte ventilatie is namelijk niet goed voor de gezondheid. Hoofdpijn en moeheid liggen op de loer. Kortom: isoleren is goed, maar vergeet niet te ventileren. U bent van harte welkom in onze showroom aan de Hoorn 33 in Ede om vrijblijvend verder te praten over isolatie en het belang van ventilatie.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.