Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede Kunststof kozijnen en zonwering - veilig op vakantie - zijn kunststof kozijnen veilig?

De vakantie staat voor de deur. Zijn kunststof kozijnen veilig?

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig kiest voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Op zich logisch. Kunststof kozijnen lijken vandaag de dag namelijk exact op hout, je kiest de kleur die je wenst en ze zijn ook nog eens enorm isolerend. Maar de hamvraag nu de vakantie voor de deur staat: zijn kunststof kozijnen veilig en inbraakwerend?

Kunststof kozijnen versterkt met staal

De kozijnen van Kozijncenter Ede worden gemaakt op basis van Schüco profielen. Deze worden rondom met staal versterkt in de moderne Nederlandse fabriek van Select Windows. Niet doorheen te komen natuurlijk. Hout daarentegen begint op den duur te kieren waardoor het niet zo ingewikkeld is om tussen de zwakke plekken een koevoet te plaatsen. Kunststof kozijnen ‘werken’ niet onder invloed van vocht en temperatuurverschillen en blijven altijd keurig op hun plek zitten.

Energiekozijn meest isolerend én inbraakwerend

Om energie te besparen, kiezen mensen die van houten kozijnen overstappen op kunststof kozijnen vaak direct voor triple glas. U kunt zich voorstellen dat het lastiger is om door drie lagen glas heen te komen dan door één of twee. Daarbij is het ook goed voor de isolatie en draagt triple glas bij aan energiezuinig wonen. Het Energie kozijn van Kozijncenter Ede is het meest energiezuinige én inbraakwerende kozijn dat er momenteel op de markt is; een sterk isolerend kozijn in combinatie met triple glas.

Inbraakwerende ramen, deuren en schuifpuien

Voor zowel kozijnen voor ramen als kozijnen voor deuren geldt dat wij deze afwerken met het juiste beslag, hang- en sluitwerk. Praktisch in gebruik, veilig en inbraakwerend. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen bewijst dit. Al onze kunststof deuren zijn standaard uitgevoerd met inbraakwerend deurbeslag voorzien van SKG***

Kunststof kozijnen die sterk op hout lijken

Onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien lijken sterk op hout. Zeker als u kiest voor de houtvlammende zijdeglans structuur van LIGNA ziet een inbreker het verschil niet tussen hout en kunststof. Hij komt daar snel genoeg achter en zal afdruipen, maar uw kozijn, raam of deur kan dan al beschadigd zijn. Vanzelfsprekend staan we snel voor uw deur om er weer een stralend geheel van te maken.

Met het juiste beslag inbraakveilig ventileren

Met kunststof kozijnen kunt u met een gerust hart op vakantie. Maar vergeet niet om uw ramen en deuren dicht te doen als u even weg bent voor een boodschap. Alleen met een parallelschuifpui die wij standaard voorzien van Roto Patio PS beslag en een draaikiepraam met PADK beslag kunt u inbraakveilig ventileren. Ook hier hangt het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan.

In onze showroom laten we graag zien hoe alles werkt en kunnen we desgewenst een vrijblijvende offerte maken. De koffie staat klaar…voor of na uw vakantie!

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.