Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Heeft u voor nieuwe kozijnen een vergunning nodig?

U heeft er lang over nagedacht, maar nu is dan toch echt de kogel door de kerk: u gaat uw houten kozijnen vervangen door duurzame, onderhoudsarme en inbraakwerende kozijnen. Een slimme keuze! Maar heeft u een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

Nadat type kozijn, profiel, kleur, structuur en het isolatieglas bepaald zijn, krijgen we vaak de vraag of er een vergunning nodig is als u uw houten kozijnen vervangt door kunststof kozijnen. In principe niet, want deze vallen onder ‘gewoon’ onderhoud. Maar, als u het straatbeeld met uw wijzigingen aan uw woning drastisch verandert, kan een omgevingsvergunning om de hoek komen kijken.

Vergunningsvrij kozijnen vervangen

De kleur die u aan de binnenkant van uw woning kiest, mag u helemaal zelf bepalen. U heeft bij ons de keuze uit maar liefst 150 kleuren en structuren. Maar u kunt zich voorstellen dat uw buren niet staan te springen als u voor uw ramen, deuren of schuifpui aan de buitenkant voor bijvoorbeeld pimpelpaars kiest. Iedere gemeente gaat hier op zijn eigen manier mee om. Doe daarom de Vergunningscheck om te ontdekken of u een vergunning nodig heeft.

Vergunning op kozijnen monumentaal pand

Voor ‘normaal’ onderhoud waarbij er niets aan het uiterlijk van het pand verandert, zit u goed. Maar er zijn uitzonderingen. Voor monumentale panden of panden die vallen binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht zijn de meeste gemeentes strenger. Gelukkig lijken onze onderhoudsarme kozijnen exact op hout, dus als u verder niets doet aan de profilering of de detaillering is een vergunning meestal niet nodig. Maar ook hier is het verstandig de Vergunningscheck te doen.

Dakkapel met kunststof kozijnen

Wenst u een dakkapel met kunststof kozijnen, dan hoeft u voor de kozijnen geen vergunning aan te vragen, maar in sommige gevallen wél voor de dakkapel. Zeker als deze een straataanzicht heeft. Check of een vergunning in uw geval verplicht is en vraag -wanneer nodig- direct online een vergunning aan bij Het Omgevingsloket.

Bezoek onze showroom in Ede

Woont u in de buurt van Wageningen, Beuningen, Wijk bij Duurstede, Barneveld of Hoenderloo en bent u benieuwd wat het voor u betekent als u kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui laat plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Hoorn 33 in Ede. U bent ook van harte welkom als u benieuwd bent naar de talloze mogelijkheden van kunststof kozijnen of als u enkel wilt weten wat kunststof kozijnen kosten.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.