Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Isoleren betekent ventileren - Kozijncenter Ede

Isoleren betekent ventileren

Het is het belangrijk dat u zowel in winter als in de zomer over een goed geïsoleerde woning beschikt. Niet alleen voor uw portemonnee zijn kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien een aanwinst, ook voor het wooncomfort.

Met isolerende kozijnen zit u in de winter lekker warm (zonder extra te stoken) en in de zomer heerlijk koel (zonder airco). Maar let wel: isoleren betekent ventileren. De vieze CO2-luchtjes en het vocht van het koken, douchen en zelfs ademen dienen ververst te worden om een gezond binnenklimaat te behouden.

Isoleren betekent ventileren

Is de luchtvochtigheid in de woning al hoog dan is het zaak om alle ramen even tien minuten tegen elkaar open te zetten en de woning goed te luchten. Zo trekt u snel al het vocht uit de woning. Daarna is het belangrijk om in een geïsoleerde woning blijvend te ventileren. Een permanente luchtstroom in de woning creëert u bijvoorbeeld via ventilatieroosters boven de vaste isolerende ramen of via mechanische ventilatie.

Ventileren met draaikiepraam

Ook onze draaikiepramen zijn een uitkomst als u verstandig wilt ventileren: ze zijn sterk isolerend en beschikken naast de kiepstand standaard over 4 ventilatiestanden zodat u een luchtstroom creëert. Met het parallelle ventilatiebeslag waarbij het kozijn in z’n geheel zes millimeter naar voren komt, kunt u zelfs inbraakveilig ventileren als u van huis bent.

Luchtdicht bouwen

Perfect dat we onze woningen tegenwoordig praktisch luchtdicht kunnen bouwen met isolerende kozijnen met HR++ isolatieglas en zelfs triple isolatieglas. Lekker duurzaam ook. Het is niet voor niets dat er volop subsidiemogelijkheden zijn op isolatie. Maar let op: behalve isolatie is dus ook ventilatie van groot belang.

Bezoek onze showroom in Ede

Wilt u meer weten over onze kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien en de twee-eenheid tussen isoleren en ventileren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Hoorn 33 in Ede.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.