Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede - metamorfose met kunststof tuindeuren en verwarmd glas bij vtwonen weer verliefd op je huis - isolatieglas

Het nut van triple glas

Zeker met de huidige energieprijzen verdient een goede woningisolatie zich snel terug. De grootste energielekken zijn nog altijd de ramen, dus daar is vaak winst te behalen. Steeds meer mensen kiezen daarom bij een kozijnrenovatie voor triple glas in hun kunststof kozijnen. Scheelt dat nu echt zoveel ten opzichte van HR++ isolatieglas?

Het verschil tussen HR++ en triple glas is dat triple isolatieglas drie glaslagen heeft waar HR++ het met twee glaslagen moet doen. Tussen de glaslagen zit edelgas en dat isoleert zo sterk dat de ramen zelfs aan de buitenkant kunnen beslaan omdat de kou ‘stukslaat’ tegen het raam in plaats van dat het uw woning binnenkomt. Condens aan de buitenzijde van het raam geeft dus aan dat de isolatiewaarde van het glas goed is.

Energie Kozijn

Welk isolatieglas u ook kiest, het is van belang dat u isolerende kozijnen heeft, want anders verdwijnt de warmte alsnog via de kieren van het kozijn naar buiten. Kiest u voor kunststof kozijnen met triple glas dan heeft u het best isolerende kozijn te pakken wat er momenteel op de markt is: Het Energie Kozijn. Waar HR++ glas een Ug-waarde haalt van 1,1 W/m2K, is dat voor triple glas 0,6. Dat betekent dus veel minder warmteverlies. Ter vergelijking: houten kozijnen met enkelglas hebben een Ug-waarde van 4,7 W/m2K.

Isolatie zowel tegen kou/warmte als tegen geluid

Triple glas is zwaarder dan HR++ glas. En ook iets duurder. De profielen van onze kunststof kozijnen zijn speciaal gemaakt met een dieper profiel zodat het  dikkere tripleglas er ook in past. Kiest u nu nog voor HR++ isolatieglas dan is het goed om te weten dat het kozijn in elk geval in de toekomst triple glas kan dragen. Besef dat triple glas niet alleen tegen kou in de winter en warmte in de zomer werkt, maar ook zeer goed geluidsisolerend is. Handig als u aan een drukke straat woont of vlak bij een vliegveld of treinspoor. Misschien heeft u sterke behoefte aan een beter wooncomfort in de zomer omdat u de warmte aan de zuidzijde van de woning wil weren. Of wilt u af van de koude trek aan de oostkant van de woning waar in de winter de koude wind tegenaan blaast.

Subsidie op isolatieglas

Op zowel kunststof kozijnen, ramen, deuren en een schuifpui met HR++ glas als met triple glas krijgt u subsidie via de ISDE-subsidie. Maar omdat triple isolatieglas nóg beter isoleert, is de subsidie hierop hoger. Of triple glas in uw situatie loont, is afhankelijk van uw woonsituatie en woonwensen.

Pluspunten van kunststof kozijnen met triple glas

  • betere warmte-isolatie;
  • betere geluidsisolatie (zowel van buiten naar binnen als andersom);
  • lagere energierekening;
  • hogere subsidie dan HR++ glas;
  • minder koude val, dus een beter wooncomfort;
  • de hogere prijs is met de huidige energieprijzen eerder terugverdiend;
  • past uitstekend in onze speciaal daarvoor gemaakte diepere kozijnprofielen.

Bezoek onze showroom in Ede

Wilt u meer weten over de zin en onzin van kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui met HR++ isolatieglas of triple glas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Hoorn 33 in Ede. We vertellen u er graag meer over.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.