Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede: uw eigen woning verduurzamen met kunststof kozijnen

Een huis van kunststof: “Mijn huis is klaar voor de toekomst”

“Over 10 jaar ga ik met pensioen. Ik zie mezelf tegen die tijd niet op een steiger staan om de kozijnen te verven,” weet Bert van den Born uit Bennekom. Dankzij een duurzaamheidslening van gemeente Ede heeft hij alle houten kozijnen, ramen en deuren vervangen door onderhoudsvrij kunststof. Zijn huis is nu klaar voor de toekomst.

Verduurzamen met kunststof kozijnen

Twee jaar geleden liet Bert het houten kozijn in de dakkapel al vervangen door een kunststof kozijn. De dakkapel zelf is met onderhoudsarm Keralit bekleed. Begin dit jaar ontdekte hij vanuit zijn functie als financieel adviseur een interessante duurzaamheidslening van de gemeente Ede. “De onderhoudsarme kozijnen in de dakkapel bevielen zo goed dat ik besloot door te pakken.”

Korting op rente

Bert vertelt: “Onze woning dateert uit 1985. Inmiddels kwam de tocht onder deuren door. Een wereld van verschil met onze nieuwe voordeur, achterdeur, draaikiepramen en vaste ramen van kunststof.” Kunststof is zó isolerend dat het valt onder een energiemaatregel. Voor mensen uit de gemeente Ede betekent dit ook nog eens een korting op de rente.

Onderhoudsarme kozijnen

“Mijn vrouw was sceptisch, want ze houdt van de uitstraling van hout. Van klanten had ik al goede verhalen gehoord over Kozijncenter Ede dus hebben we ons in de showroom aan de Hoorn 33 laten adviseren. Het was direct duidelijk dat kunststof niet meer te onderscheiden is van hout. Achteraf is mijn vrouw enthousiast en wil ze niet anders meer. Het is nu allemaal zoveel makkelijker qua onderhoud.”

Goede planning

‘De samenwerking met Kozijncenter Ede verliep perfect. Ze hebben zich goed aan de planning gehouden in verband met het isoleren van de spouwmuren. Dat gaf rust. We voelen geen tocht meer en het voelt heerlijk comfortabel in huis. Het woont zó prettig nu. Het kost dankzij rentekorting op de lening én de energiebesparing waar we iedere maand opnieuw van profiteren praktisch niets,’ lacht Bert. ‘Ik raad het iedereen aan om je eigen woning te verduurzamen met kunststof kozijnen.’

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.