Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Kozijncenter Ede - Dakraam Marieke

Een zee van ruimte met een dakkapel

Marieke woont in een heerlijke wijk, in een gezellig huis. De kinderen hebben hun vriendjes in en om Ede en zouden er niet weg willen. Toch overwoog dit gezin te verhuizen, want de kinderen nemen letterlijk en figuurlijk steeds meer ruimte in.

“Een vriend van ons kwam met het lumineuze idee om een dakkapel te plaatsen. We bezochten de showroom van Kozijncenter Ede waar hij zelf zijn ramen, deuren en schuifpui aanschafte. We waren direct verkocht. In de onderhoudsarme dakkapel zitten kunststof kozijnen die in 150 kleuren verkrijgbaar zijn en die nooit meer geschilderd hoeven te worden, daar wilde ik meer van weten. In de rest van onze woning zijn de kozijnen nog van hout, dus bij het bepalen van de kleuren van de dakkapel legden we ons vast voor de komende jaren. Nu sparen we door voor het vervangen van die houten kozijnen en tot die tijd schilderen we ze in de kleuren antraciet en crème die we voor de dakkapel gekozen hebben.”

Dakkapel in één dag geplaatst

Het gezin besloot de zolderkamer die dienst deed als rommelhok bij de voorzolder te trekken, een douche en wastafel te plaatsen en een klein washok te creëren. “Na een paar weken, werd onze dakkapel in één dag geplaatst. Wát een zee van ruimte opeens joh,” denkt Marieke terug. “Doordat de kozijnen in een rechte hoek gemaakt zijn en er een houtnerf structuur op zit in een antracietkleur, is het net hout.” Als raamdecoratie koos ze voor Verosol; decoratief én functioneel. Want het houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter juist binnen door het gemetalliseerde doek.

Aan de voorkant van het huis hebben we gekozen voor Velux dakramen, met een mooie lichtinval.

Kozijncenter Ede - Dakkapel Marieke Buiten  Kozijncenter Ede - Dakraam Marieke

Extra woongenot

Marieke heeft een paar weken getwijfeld wie deze grote kamer zou krijgen. Een van de drie kinderen of zij en haar man? Alles stond de afgelopen jaren in het teken van de kinderen en nu was het haar tijd, en zij maakte de keuze om er een eigen (ouder) slaapkamer van te maken. Extra woongenot maakt haar per slot van rekening een nóg leukere moeder. Van haar keuze heeft ze geen dag spijt gehad.

Exact passende kastjes

“De schuine delen hebben we iets dieper gemaakt zodat we volop kastruimte hebben. Met exact passend steigerhouten kastdeurtjes. Zo mooi! We hebben ook direct rolluiken laten plaatsen. Deze  zijn direct achter de dakrand ingebouwd. Nu de temperatuur overdag zo oploopt, houden we het rolluik overdag dicht. En in de winter isoleert het lekker.” vertelt ze.

Kozijncenter Ede - Dakkapel Marieke - badkamer2

Genieten van een zee van ruimte met een dakkapel

De kinderen gebruiken de eerste verdieping en hebben niets te zoeken op zolder. “Tenzij ze de was willen doen, maar dat gebeurt nooit,” lacht Marieke. “Zelfs de kat komt niet naar zolder. We hebben eindelijk weer het rijk alleen. Als ik ’s ochtends in alle rust op onze stille zolderkamer sta te douchen, kan ik daar zó van genieten. Eindelijk rust.”

Wilt u ook een zee van ruimte op  uw rommelzolder? Neem dan gerust eens contact op met Kozijncenter Ede of wandel hun showroom eens binnen. Ze voorzien u graag van een vrijblijvend woonadvies.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.