Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

vtwonen metamorfose met aluminium vouwwand

Kozijncenter Ede werkt samen met vtwonen ‘Verbouwen of Verhuizen’

Een huis vol mensen is gezellig, maar het moet wel passen. Anders loop je elkaar in de weg. Dat is precies de reden waarom vtwonen ‘Verbouwen & Verhuizen’ samen met  Select Windowspartner Kozijncenter Ede een woning in Veenendaal onder de loep nam.

Achterpui eruit, aluminium vouwwand erin

Omdat de woning in Veenendaal staat, vroeg Select Windows haar partner Kozijncenter Ede te adviseren bij dit project. En die taak heeft Jaap Hendriksen van Kozijncenter Ede natuurlijk vol kennis en passie  opgepakt. In de Net5 uitzending van vtwonen ‘Verbouwen of Verhuizen’ van woensdag 13 december was te zien wat een enorm verschil het maakt als je 2 kozijnen in een achtergevel vervangt door een vouwwand. Dat is weer eens een andere oplossing dan openslaande deuren of een schuifpui.

Stoere robuuste vouwwand in vtwonen metamorfose

Vanuit de achterdeur kwam je voorheen in een klein portaaltje dat  direct naast de eettafel uitkwam. Erg krap allemaal. Zeker als er behalve de twee bewoners, Johan en Joke vaak kinderen en kleinkinderen rondlopen en regelmatig mee-eten. Daarom is in overleg met stylist van vtwonen, Frans Uyterlinden, besloten de volledige achterpui eruit te halen en te vervangen door een vijfdelige antracietgrijze vouwwand van Select Windows. Het aluminium doet stoer, robuust en zeer ruimtelijk aan.

Zowel open als gesloten: veel licht en ruimte

Het glas tot aan de grond geeft enorm veel licht en ruimte. Zowel met de vouwwand dicht als open. Om binnen de ruimte zoveel mogelijk te behouden, gaat de vouwwand (als een harmonica) naar buiten open. Midden in bevindt zich een loopdeur zodat de kinderen en kleinkinderen gemakkelijk naar binnen en naar buiten kunnen zonder de vouwwand (deels) open te zetten. Ook handig omdat die deur als achterom veel gebruikt zal worden.

Gevelbekleding in antraciet grijs

Om nóg meer ruimte te maken werd de keuken verhuisd naar de andere zijde en werden de tussenmuren weggebroken. De (mee)eters zitten niet langer op elkaar geplakt, maar hebben de ruimte in de nieuwe leefkeuken. En een mooi uitzicht naar buiten. Bij mooi weer zijn woning en tuin zelfs één. Het aanzien van de woning is ook aanzienlijk verbeterd nu de wijnrode gevelbekleding vervangen is door antracietgrijze onderhoudsarme kunststof gevelbekleding.

Ook verbouwen?

Heeft u de uitzending van woensdag 13 december gemist? Kijk deze dan hier terug en laat u inspireren.

Wilt u ook uw woning aanpakken? Neem dan contact met ons op voor een offerte, of bezoek onze showroom aan Hoorn 33 in Ede. Wij denken graag met u mee en voorzien u van een vrijblijvend woonadvies.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.