Alles voor een
betere woning!

Alles voor een betere woning!

Energie Kozijn

Energie Kozijn: hét kozijn van de toekomst

Willen we met z’n allen spaarzaam omgaan met energie, dan is er werk aan de winkel. We kunnen de verwarming zo laag mogelijk zetten, zo kort mogelijk douchen en de droger uit laten, maar daarmee zijn we er niet. Het is belangrijk dat we onze woningen verduurzamen. Ofwel: isoleren!

Vroeger woonden we in huizen met houten kozijnen waar de koude wind ’s winters doorheen joeg. Het is natuurlijk lastig om de woning in de winter op temperatuur te krijgen als de warmte via de kieren in de kozijnen de woning direct weer verlaat. Of dat de hitte in de zomer via diezelfde kieren naar binnen dringt. Inmiddels hebben veel mensen isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met veelal dubbel glas. Maar het kan nóg beter. Met het Select Windows Energie Kozijn!

Energie Kozijn

Het Energie Kozijn isoleert 40% beter ten opzichte van de huidige generatie kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Dit is te danken aan de kozijnprofielen Hollands Blok en Hollands Facet met een 7-kamer isolatiesysteem in combinatie met triple isolatieglas. De U-Window waarde van het Energie Kozijn is extreem laag. Dat betekent er weinig warmte (watt) per vierkante meter (m2) via het glas verloren gaat.

Passief bouwen en energieneutraal wonen

Bij ons Energie Kozijn is de U-Window waarde 0,88 W/m2K en is daarmee het best isolerende kozijn dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Het valt onder een ‘passief kozijn’ dus ideaal voor wie energiezuinig of zelfs energieneutraal wil (ver)bouwen. Ter vergelijking: bij een houten kozijn met enkel glas is de U-Window waarde 4,7 W/m2K en bij een houten kozijn met dubbel glas is dat 2,8 W/m2.

Passend bij de stijl van uw woning

U kiest met het toekomst proof Energie Kozijn de profieluitstraling die u wenst. Een Hollands Blok profiel (6 graden aflopend) als u van een robuuste uitstraling houdt of het Hollands Facet (15 graden aflopend) voor een elegantere uitstraling. U heeft de keuze uit 150 kleuren in een houtnerf, mat, metallic of LIGNA structuur. Zo is er altijd een kozijn, raam, deur en schuifpui die past bij uw smaak en de stijl van uw woning.

Nooit meer schilderen

Reken maar dat het u behalve extra wooncomfort ook een courantere woning oplevert. Bovendien is het natuurlijk een mooi vooruitzicht dat u de komende 40 jaar de kozijnen, ramen, deuren en schuifpui niet meer hoeft te schilderen.

Voordelen Energie Kozijn

  • zeer lage U-Window waarde (0,88 W/m2) mede door triple glas;
  • sterk isolerend (lagere energierekening, meer wooncomfort);
  • minder CO2 uitstoot;
  • lijkt exact op hout;
  • onderhoudsarm (nooit meer schilderen);
  • u komt in aanmerking voor subsidie;
  • woningwaarde stijgt.

Benieuwd naar het Energie Kozijn?

Wilt u meer weten over het toekomst proof isoleren van uw woning. Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom van Kozijncenter Ede aan de Hoorn 33 in Ede en bewonder het unieke Energie Kozijn.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.